Kolej Matrikulasi Pahang(KMPh)

Saturday, May 15, 2010
Assalamualaikum wbt...

haha... firstly thanks kat eleeza coz invite msuk blog ni...

10/5/2010:daftar kat Kolej Matrikulasi Pahang(KMPh), smpai je byak giler keta nak msuk dlm tu... tpi yg bestnye,ade 2 jenis cara nak daftar, daftar manual & drivethru(lecturer ckp ni kolej 1st yg ade daftar scara drivethru).. keta punya r byak dlm tu, nsib baik aku dpt daftar drivethru je, jimat masa... hahaha.. x smpai 5 mnit da siap dftar...
aku ingat aku sorang je dak tgb msuk kat situ, sdih gak r... haha.. (ex tgb msuk matriks je?)
rupa-rupanya ade gak yg lain... hahaha.. nyu pun ade, ade la sorang classmate aku yg msuk matrik ni... ade lgi yg lain, teddy,matnor,amirul sidiq(507),paan(502),chong(faiz zaki),L(508),hafiz(518)...
eh, ade lgi ke? tu je kot, dak pempuan nmpak r 2 3 org..

perghh.. minggu orientasi kat sini ok la... pgi2 dah kena bgunr sblum kul 5 pgi, lewat kena denda...
tpi yg pling x dpt nak lupa, kne msuk dlm lumpur... bau lumpur tu mmg x leh tahan r, dah bcmpur dgn bau peluh.. hahahaha.. abis 1 badan kne lumpur, siap ade yg msuk dlm mulut...

tpi kat sini, nak mkan tu kne byar r.. kat maktab snang je, bratur je amik mkanan...
mmg terasa gak r, duit tu kejap je habis...

ape lgi ek aku nak tulis? mcm xde idea je...
haaa... yg ni antara pling best!
kat dlm kolej ni ade wifi dlm sluruh kwasan kolej 24 jam even kat blok asrama pun.. boleh surf ape2 pun, just xleh download(berdasarkan ape yg abang tm tu ckp)..
rse mcm nak bwak je laptop ni, tpi bimbang lak kalau2 nti xleh nak concentrate study lak.. tpi nti bwak gak kot sebab ade lecturer tu ckp ade assignment tu kne hntar pkai portal... pastu lecturer pun ade ckp, note2 & cntoh soalan ade kat dlm portal... pmblajaran scara e-learning...

tu je kot aku boleh tulis, sebab xde idea.. haha..
insyaallah nti aku tulis lgi...
gudluck untuk korang yg bkal msuk u nti & yg akan fly nti.. study betul2...
wassalam...



kad matrik sementara

4 comments:

{ Haziq Ghafar } at: May 15, 2010 at 10:34 PM said...

oh best2. weyh, bukan syaqil masok matrix phg ke?

{ Zarr Rave Hazmy } at: May 15, 2010 at 10:39 PM said...

xde pun...
x nmpak pun dia kat sana...

{ eiQa } at: May 15, 2010 at 10:56 PM said...

perhh, ganas gak ek kat sane
smpai masuk lumpur2...
cam plkn lak....

Anonymous at: May 8, 2014 at 10:52 PM said...

saya bakal menjadi pelajar di KMPh...masa orientasi tu...lelaki n perempuan bercampur ke???