at the new place

Sunday, June 27, 2010 9 comments
salam semua...
harap korg sihat2 walau dmane korg berada...

kt nk cter cikit psl kmb...tp xleh tulis byk sbb ade lbh kurg 10 min jer nih..huhu

selasa(22/6)- 1st berada d kmb...pg2 tuh ade registration..pastu check in hostel..
kt dpt blok f...blok plg jauh n plg belakang...huhu...kecian kn...mmg blh slim r kat sini...
act, spe yg register awal dye masukkn kat blok f..igtkn regster awal leh dpt blok dpn(blok e)..
kt dpt rumate ex-mrsm pc..sakinah...nice girl..
blok f- kt, fadnor, ayush, farah syazwani, jebah...erm, ade lg...tp otak xleh nk fkr skrg nih..
blok d-dian
blok e- atikah fatholrzk, temah 509

wat mse nih, smua ok lg...xtension2 coz xstart study lg...tp klau dh start study nnt, botak r kepala..

tp 1 masalah kt...kt kuat tdo...kat dlm dewan, org br je start speech dh tdo...dlm bilik, masuk jer bilik tdo....

spe2 yg ade cdgn cmne kt nk atasi prob kt nih dialu2kn tuk bg cdgn..
hpefully, ble dh start study , kt xkuat tdo..

hurm, psl arep...kt pn jrg terserempak ngan arep..arep blok a n dye amik bisnes...kt amik ekonomi as subjek elektif kt...

esok(28/6)- ade class allocation...so hrp2 r dpt calzmet yg bez mcm korg... miss u guys so much..
k la, stakat nih jer yg kt leh tulis wat mse nih...lenkali klau ade ksempatan , kt tulis lg...

~salam rindu dr ur clazmet, eleeza~

pheewittt :)

Sunday, June 20, 2010 10 comments
warggghh. bgOs nye blog neyh. dh semakin hidOp ennnn. aku suka gilerrr dOe. klu x, suram smcm jer blog 506. tahniah r kpd haziq. (usaha ngkO agak berbalOi enn. good jOb brO!)

well, aku pon x tau nk stori apa kt sini. aku kt UNIMAS amik foudatiOn of life science. aku pon x cye, btOl ke aku nk further study aku hal2 berkaitan biOlogy and sO on. perghhh. mmg x yakin giler r. tp, ble dh stat blaja kt unimas nehh, aku rasa serOnok lak blaja biOlogy. buku2 biO mmg menarik dan best kt cais ( library r.. ) subject2 len pon best gakkk. :)

budak2 kt sini mmg sempOi r. org kuching pon baik2. (tetiba rasa x mO balik semenanjung dahhh. haha. mamat2 kt sini(bdk2 kuching not bdk unimas), boleyhhh tahan dOE. lg r aku suka dOk kuching. hahaha)merapu lak aku neyhhh.

tp, blaja kt sini mmg speed gler r. lecture mmg jnis bertoleransi nk slow dOwn klu x fhm. tp, bdk2 batch aku, mmg expert abess r. rasa kerdil gler kt sini. dOrg mmg fast learner. aku neyhh dh r speed tahap kura2. mmg sedihhhh. hoho

kt sini, plg best ari minggu r. leyh merayau mcm2. kt kl mmg r leyh merayau gakk. tp, ulang2 asyik wat bnda sama je enn. kt sini, ari mingu, senior selalu ajak masuk hutan, mnd air terjun, daki gunung,g kg budaya dan sewaktu dgn nye. kt kl, klu stakat hutan bkt nanas, aku pakai selipar jamban pon leyhhh lps lg. hahahaha.

tp, mall2 kt kuching mg x leyhh lwn kl r. mall dye kecik nak mapouihh. nk lepak2 mmg bosan. klu g mall, stkt bli brg boleyhhh r. tp, x byk pilihan mcm kedai2 kt kl. ='(
hoho. ape pon, klu korg mai kuching, roger2 ar aku. aku leyhh kasi tour guide free juz round2 kuching je r.. hoho.klu nk smpai, gunung santubOng, miri, brunei, mmg eden x dpt nk tlg. hahaha.

bhs srwk pon aku x lps lg. budak asasi unimas neyhh, byk bdk smnnjung.(sbb tu x ramai g ensem. x byk pilihan doe. hoho) mmg payah r nk dgr n blaja bhs srwk. bdk2 srwk x ramai pon. sabah-an pon x ramai sgt. so, mmg agak lambat r klu nk blaja bhs srwk.


anyway, kamik ad keja. kamik sik lupa sama kitak. kamik stop dlu. :) ( haha. tu je r yg aku bru tauu. cbe teka aku ckp ape. haha )

nnt aku stori lg :)

salam sayang dari kuching, sarawak. (ceyhh. bjet dudOk oversea lak. haha. xpe r. at least aku dOk over the sea. okayh larhh tuhh )

rndu kt bdk 506!!1

Saturday, June 19, 2010 8 comments
salam sume!!!hrp2 sume shat..sbnrnya beta menaip disini utk brhubung dgn tuan hamba sume..lame x dgr khabar brite...sudah ke sluruh pelusuk nusantara beta mncari ttp x bjumpa...pe ak mrepek ni...:-)..sbnrnya nk story psl dri ak skarg..ak skang kt kmns which stand for kolej matrikulasi nOgOri sOmbilan...trcampak den kt tmpt jin btendang lg..yg pling hbt kt sini po ECONSAVE..huhuhuh..sdey tol...

Tapi Alhamdulillah...kt sini sume bjln agak lncr...4 ur info,ak blaja math dgn riang skali kt sini..mrkh kuiz ak 10/10...(akhirnya ak bley blagak sket ngan mr. alubah)...sgt gmbira...kwn2 pon best...tp klasmet x se BEST korng 506..ak rndu n kangen sgt ngan korg..n lg satu ak mmg bley krus kt sini(sgt2 yakin)...sbb......nk g kuliah dkt 1 KILOMETER............mmg bley krus kan...agak2 bley trun 40 kg(so brt ak jd -6 kg)hahaha...

memula ak sgt sdey ngan result spm...pastu ngan upu lak...bagai jatuh ditimpa tangga(adoi!!! sakit!)tp ada hikmahnya kot...kt sni ak ley adapt ngn situasi die...klasmet ak ad 16 pompuan, 6 lelaki ...hampir pupus kaum adam............x mcm klas 506 yg dbanjiri lelaki ...hmmm..tu jela ak nk cite...org baru ...hehehe..kalo slah xyah pandai2 nk btolkan..heheh..gurau jerk...syg sgt kt bdk 506..u guys r so special in my life!!!!!!

kENAnGAN bErSAMA....

Thursday, June 17, 2010 3 comments










SELAMAT PENGANTIN BARU DIUCAPKAN KEPADA EN.ZUHAR & PUAN SURIANA...
SEMOGA KEKAL ABADI HINGGA KE AKHIR HAYAT...
KEPADA TIGA ORANG SAHABAT INI DAN TEMAN-TEMAN YANG LAIN,SEMOGA BERJAYA DI LUAR SANA DAN JANGAN PERNAH MELUPAKAN SAAT-SAAT MANIS KITA BERSAMA..
UKHWAH FILLAH ABADAN ABADA'.....
FRIENDSHIP FOREVER..............
506 FOREVER..........................
BY;NURUL ATIEQAH YUSOF

aku nak cita gak la, haha

1 comments
hye, salam, ni baaqiy la,

ok since haziq update pasal scholarship die, aku pon nak detailkan ape yg korang dah tau n ape yang korang x tahu, cth raidah, haha.

ok, aku dapat jpa, utk buat ausmat (australian matriculation) utk architecture kat kbu ( kolej bandar utama) international college, aku detailkan semua bnde sbb ramai tnye aku ausmat tu ape, kbu tu ape, haha.
then, jpa x bagitau u ape aku akan masuk, so, aku x tau ape haluan aku lps ausmat, yg aku tau, aku insya allah akan pg aussie (australia).. ausmat ni 18 bulan, dekat aussie pulak 36 bulan, harap2 dapat bahagian yg ber-snow, haha

ok, ape lagi??

and, aku sorang je ex-tgb yang akan blaja kat kbu, haha, rase mcm form 1 balik, kene start over balik, tp, nasib baik dah berkenal-kenalan ngan budak jpa yg akan blaja kat kbu. tu je kot aku nak cite, skrng sibuk nak prepare semua bnde, masuk kbu 1 julai nti, kalau semua blaja dekat2, boleh la jumpe kan3???

lame dh tak update

2 comments
hey guys, erm, aku cite cket. alhamdulillah, aku dapat scholarship bank negara. aku akan sambung study kat kolej tuanku jaafar and amek A-Level kat sane for two years. aku dftr on 15 august. lame lagi kan? aku mmg menternak lemak kat umah ni. dah naik 5kg dah sejak abes spm. gila kan? haha. After A-Level nanti, aku sambung Finance degree kat UK, insyaAllah. korang doakan aku buat yang terbaik ar utk program ni. 


hurm, aku dapat gak JPA yang rayuan punya. tapi aku tolak. aku dapat PIDN je, eventhough aku mintak PILN. so, aku decide utk tolak. so, ape cite korang?

5 hari di kelantan....

Wednesday, June 16, 2010 5 comments
7/6/2010:Eleeza sekeluarga datang ke rumah,menikmati juadah pagi di Kedah..
Bertolak dari Kedah ke Pasir Mas,Kelantan..
Ummi Aena n Fafa jemput d Stesen Bas P.Mas
Malamnya,kami berusaha menyiapkan bunga telur (saya,elly n Nadia junior),sementara Fafa giat meng'iron' baju2 ummi..(gelaran baru buat ckgu)
Lebih kurang pukul 2 pg,km semua baru pulang untuk tido..
Malam yng mengasyikkan buat Fafa n Elly..

8/6/2010:Kenduri bermula...(sibuk)
kami menghantar ummi ke masjid untuk upacara akad nikah..Wow,pertama kali melihat bakal abi kami..
Saya bantu menyiapkan inai di jari kaki n tangan ummi (xsangka sangat cantik)...huhuw..
kami bertiga juga menggubah hantaran ummi..(fafa,elly n me)klu nk usha lebih cket,cuba anda lihat di fb saya @elly...
Pada petangnya,keluarga Fafa dtng menjemput...Akhirnya,tinggallah saya n Elly berdua...
Malamnya,kami berbual n berkenalan dengan tuan rumah (mak saudara ummi)..Segan apabila dpt tahu anak mak cik tue sama umo ngan kitorang (kembar lelaki)..huuu...

9/6/2010:Pada pukul 2 petang,kami menghantar ummi ke rumah pengantin lelaki di Rantau Panjang..
Saya tolong ummi make-up (ntah le cntik ke x)...
Makan sedap sangat (nasi arab,nasi kerabu..............)
Malamnya,upacara membuka hadiah....banyak gilerr...
Saya n Elly tdo bersama ummi tersayang buat kali terakhir..

10/6/2010:Hari perpisahan...
Semua menunggu di luar untuk melihat saya n Elly pergi...............(termasuk baju merah)
Selepas itu,kami meninggalkan P.mas n bertolak ke Kota Bharu dengan Kak Sulha(kwn baik UMmi)..
Selepas ambil kunci rumah,kami ke rumah kawan saya,Ismat Mustaqim(xPres BWP MRSM Beseri),kami makan2 n kemudian Ismat tumpang kami pegi KB Mall..Saya berjumpa dngn Syahiedzat(xPres BWP MRSM K.T'ganu)..kami bertiga smbng2 n Ismat belanja minum.Elly n K.Sulha pn ada..
Tiba di SRK Islam Kiblah..kami rehat2 n menonton cter korea(Little Bride)...

11/6/2010:Sambung menonton Little Bride..
Saya n Elly basuh baju, n masak bersama...
pada malamnya,kami keluar ke Billion,(mencari keropok Kelantan tp tudung x bnyk)
So,kami ke Wakaf Che Yeh (beli keropok,tudung bawal,bju..)
Thanx K.Sulha sbb walaupun kak kurang sihat tp still sanggup bwk kami jalan2...

12/6/2010:Paginya,saya bersiap2...saya rushing ke stesen bus Kb...saya hampir terlepas bas...hehe...Sedihnya saat itu terpaksa berpisah dngn Elly n tinggalkn Kelantan...
Saya tiba di Kedah pd wktu petang sementara Elly,bas pkul 7mlm ke Kluang..
Elly n K.Sulha hadir ke majlis aqiqah,anak kwn k.Sulha di P.Mas pd petangnya....
this is the first time Elly naik bus ALONE n alhamdulillah,lebih kurang pukul 7 pagi lebih,Elly sampai di Kluang..

p/s:Diharapkan Eleeeza,Fafa sentiasa ingat saya n saya mendoakan anda semua berjaya di luar sana...Kenangan indah kita bersama xkn kulupakan... Selamat Pengantin Baru,Ummi!!

Salam Ukhwah semua........

3 comments

Kenangan indah semasa majlis pekahwinan ckgu Suriana xkn dilupakan....
Semoga ikatan yng terjalin antara Puan Suriana & En. Zuhar b'kekalan hingga akhir hayat n dimurahkan rezeki dngn anak yg ramai...
Semoga kita dapat bertemu lagi....