CORETAN HATI

Thursday, June 17, 2010



dear my comrades,

dah lame aku nak ckp bende nih.. AKU SAYANG KORUNK... yes i admit it my ego was too high to say this sebenarnye.. oh sahabat....

aku rase aku dah gagal as an mrsm student. Impian aku sejak kecik utk gi ovrc pas spm dah hancur. 5 thn aku kat mrsm, 5 thn! in the end sume jadi debu. aku xpenah menangis even ble aku sedih teramat, dah 4 thn aku xnangis, bkn aku gle or xnak juz aku mmg xley nangis..(seriously)

bagi aku klas 406/506 byk bagi memori kat aku.. aku igt lagi first day.. "hye aku sarip, ko?" mase tuh aku stat knal sarip, kenal haziq plak mase first perjumpaan homeroom. cikgu suriana plak mmg baek, aku syg die.. igt lagi saat aku gelak, marah, prep ngan korunk.. gi surau same2, mkn same2, gi ds same2.. aku mmg xpnah lpe sume bende tuh.. AKU INGAT! paling aku igt korunk lantik aku jadi the original pres of klas 6.. mase first meeting klas tuh aku tdo kat blok, aku sorg je yg xgi..

THEN alubah datang, "nabil, bangun, ko jadi pres klas 6"

bkn aku xnak mase tuh, juz aku rase malas nak pegang jawatan, sbb ble aku pegang sumthin, i'l b addicted to it. IT IS LIKE DRUGS TO ME... I TRIED TO AVOID IT..

SEKARANG, aku dah jadi seorang warga uitm, maybe aku xdpt gi ovrc cam korunk and study kat malaysia je. masuk thn ni, dah 6thn MARA taja aku.. aku tgh amek asasi TESL.. aku rase seruan dah memanggil aku. TESL mmg ape yg aku tunggu selama ini. Bukan kerana aku malas, tapi aku mmg tak meminati sains. Bagi aku, pe yg aku pelajari dalam TESL ni akan ku guna di hari kelak, setiap hari aku boleh menggunakannye. Aku sememangnye memang minat english sejak kecil, aku berhasrat sangat sangat ingin melanjutkan pelajaran ku di oxford semenjak aku kecil. Tapi.. semua hanya tinggal habuk memori yang tertinggal di benak hati. Aku dah gagal... jadi aku harap bagi sahabat aku yang dapat pergi ke negara orang lain aku harap kalian jangan bazirkan peluang tu. aku tak kesah sarip kata aku emo or bajet emo, yg penting ini aku yang sebenarnye, NABIL yang tidak sempat kalian kenali semase kita di alam persekolahan..

Akhir kata, aku nak mintak tolong kalian sedekahkan al-fatihah kepada arwah datuk aku yang sangat rapat dengan aku yang meninggal sehari selepas keputusan SPM dikeluarkan. Beliau arwah Haji Yaacob Bin Ayub yang sangat mengharapkan aku pergi overc telah meninggalkan aku dan dunia ni sehari selepas arwah menelefon aku untuk bertanyakan keputusan SPM.. Di mana, tatkala aku ingin menelefon arwah, pada masa itu aku dapat berita dia telah tiada... Disebabkan arwah, semangat aku untuk terus belajar masih kuat.. al-fatihah....

p/s : sekarang, tiada lagi roy yang ego yang kalian kenal, hanya aku yang sebenarnya....

12 comments:

{ eiQa } at: June 18, 2010 at 12:38 AM said...

tenkiuk nabil...sbb sudi kongsi rse hati ngan ktorg semua..
moge kt smua berjaya walau d mane kt berada..

{ baaqiyghazali } at: June 18, 2010 at 12:40 AM said...

sobbsss, haha, roy, tesl best ape, aku nk gak amik, aku minat journalism gak, tp x pe la, keep it as minat je la,,and hey, never thought to see this vulnerable side of you, haha

{ eiQa } at: June 18, 2010 at 12:40 AM said...

al-fatihah tu arwah datuk nabil...smoge roh arwah di cucuri rahmat..

{ Haziq Ghafar } at: June 18, 2010 at 2:26 AM said...

sobs sobs (macam cikgu hasran tak? haha.)

nabil, eww. haha. geli ar. takpe ar, kali ni aku panggil kau nabil. haha. yep, mule2 ingat lagi la kenal ngan kau, mase kagum ngan kau sbb kau dak terendak, kan terendak no 1 pmr mase tuh. haha. last2, dak terendak lopek je (no offense pliz, haha.) takde la gurau je. hurm, ala, kau kate tesl nanti ley fly kan? kau try ar fly kan diri kau. ahaks. insyaAllah bole punye.

al-fatihah utk ur grandpa. :'(

kau suke wat aku emo gak. uwahhh !!!

{ AmEyra } at: June 18, 2010 at 9:22 PM said...

perggghhh. terharu dOwh bce. :)
well, hidOp sumOrg x sama. kna r trima seadanya ennn.

anyway, takziah for ur grandpa.

{ methylene blue solution } at: June 18, 2010 at 9:38 PM said...

yup..insyAllah..yeah,chaiyok2!!never give up!!and always put your trust to HIM!!:)

{ roy basyar } at: June 19, 2010 at 11:56 AM said...

thanx guys.. luv u all

ezzaty salim at: June 19, 2010 at 10:01 PM said...

wah...tharu gler nagn nabil..hope ko success la aemk tesl..mane r tau ko jd ckgu anak ak ke kn..hehehe..anyway, ko mmg honest!bgos2!ak pon bangga dpt ko jd klasmet ak walopon kite slaloo gado..hahha

{ roy basyar } at: June 20, 2010 at 12:22 AM said...

luv u ezzaty 'slim' =)

{ Press 506 } at: June 26, 2010 at 11:08 PM said...

boroy

{ roy basyar } at: June 27, 2010 at 4:25 PM said...

mati la ko alubah! dahla amek jawatan aku!

raidah md sudi at: July 10, 2010 at 7:15 AM said...

weyh..rindu gile kat korang