KAKOM

Thursday, July 29, 2010 2 comments
Hai semua..KAKOM dah abes tapi aku balik tangan kosong..xder rezeki,nak wat cmne..buat pengetahuan korg,aku jumpe Nik kat sane..makin comey dye..dye kate klau bley peluk,dah lame dye peluk aku..haha..seronok dok kat sane seminggu..enjoy giler dgn member2 KAKOM aku n member2 lame..rase mcm xnak balik n xnak KAKOM tu abes je..haha..ramai lg la budak2 exTGBians yang aku jumpe kat sane..kalau korg jadi aku,mesti korang rase best..kalah menang x penting..yang penting korang sanggup berjuang..macam lirik lagu KAKOM la pulak..haha..kalau korang2 yang masuk matrik tu join kan best..bley jumpe..huhu..kalau korang nak tau camne suasana kat sane,belek la facebook aku..ramai giler atlet..1974 org atlet,500 pegawai n 300 sukarelawan termasuk Nik..huhu.


ASSALAMUALAIKUM!

Wednesday, July 21, 2010 3 comments
Salam sayang dari aku untuk korg semua..aku skg kat matrik pahang..rami kot yg dah tau..bdk2 matrik baru je lepas ujian pertengahan semester..harap korg dapat la doakan kejayaan kitorg dlm exam tu..doa sikit pun jadi la..hehe..roommate aku smua dah balik..aku je yg terkontang-kanting kat sini sorg2..xpe,untuk mengharumkan nama KMPh jugak..jumaat ni aku n da gang akan bertolak ke matrik johor(KMJ)..best gak bley jalan2 ni..dah lame x dapat jalan2 free..dah la dapat elaun 200 lak tu gi sane(sape nak aku blanje angkat tangan!)..hehe..mintak2 la menang..dah puas aku kalah kat final setiap kali aku join tournament..3 kali lak tu..korang tau2 la aku masuk ape..haha..sape2 yg tgh prepare nak gi oversea tu,best of luck untuk korang n jangan lupa diri,dunia,akhirat dan agama k..nanti bile dah gi oversea nanti,upload la pics korang kat sane(supaya kami rase jeles sket)..chow dulu..nak gi dewan,ade program Jejak Emas KAKOM(Kejohanan Kokurikulum Matrikulasi)..semangat nak menang ni!

tensioooooooonn!!!

Monday, July 19, 2010 2 comments
Salam semua.....smoga sihat2 belaka lah hndaknye...btw, again, happy bday nik....beriya die cite kt ak psl kwn2 die kt kmj...hhahahaha...biasalah nik yg byk ckpnya....nak cite...mnggu ni ada mid sem test a.k.a u.p.s.....sakitla otak aku blaja kimia...seb bek dh lpas tdi....hilang beban senakul....tp ad dua lg beban ...math n bio yg biol....pray for my success n klasmet kite yg ad kt matrik len...tu je nk btau....n korg rajen2 la update blog ni...kalo nak kahwen jgn luoe jmput....gne je blog ni...snang...hehehhehe..k r bye...salam sayang......

selamat hari tue..haha!!!!

Tuesday, July 6, 2010 3 comments

Alkisahnye..
Pada suatu hari khamis yang indah..aku pun bangun la dri tido dengan rase gumbira dalam hati..ye ar speacial dae la katekan..siap2 nak g kuliah..da pakai cantik-cantik neh.Macam hari-hari laen aku pun pegi la mengetuk pintu bilik basirah (budak kelas 15 uw)..dalam hati da bedebar-debar..mesti die nak wish kat aku ne..sekali aku ketuk punyer ketuk punyer ketuk..dalame aku ketuk barula nak die bukak pintu..masuklah!..uishh..tekejot aku..punyerla leba aku senyum,die x pandang pon..xpe2..saba..Pas die dengan rumet die,haziemah,geng aku jugak tu dah siap BERSIAP..kitorng pn gerak r pegi assembly(mcm kt tgb jerkk)..dorang sembang2 mcm biase je..gelak2 lg..aik??! xnak wish pape ke korg?..pas abes assembly yg x sampai 10 mnt uw aku pn berjalanlah ke kelas dengan hati yang luke duke..sob2..sampai ati korang.masuk kelas aku pn buat la muke slumber..cover2..lepas kelas tutor bio..aku ngan klasmet aku rushing2 la ke kelas bi..tp sedeh gak neh..klasmet aku x wish pon..huhu..kat kelas bi blajala cam bese tp tym da nak abes kelas uw TIBA2 teacher aku panggel gi depan..nuraini come infront!!..cuak aku..da la panggil cam tu..mcm nak marah je..aku da la tengah sedih neh..aku pun dengan muke slumber katak g r depan..aku pandang teacher..teacher pandang aku..tiba2 dari muka serius..teacher senyum2..arr dorang nak nyanyi sumting untuk kamu..HAPY BUFDAE 2 U(3x)..aduh malunyer..dala ramai giler budak2 lalu..aku kt depan uw da x tau nak bwat cane..senyum jelah..thanx korang..huhu.Pas abes kelas dalam kol 4 pm..aku pn balek la blok.. jumpe plak ngan natrah,geng aku gak..dye jumpe aku bkn nak wish ke aper..dyer g citer psl masalah dyer..masalah dalaman jpp (ala2 bwp)..aku dengar jela..kawan baik haha..aku nak g mandi da tym tu..tibe2 natrah ajak g mamam..aku memang pantang org ajak aku g ah..sampai2 kat bilik basirah..aku bukak pintu..nampak kek..weh korang!! nak nangis da ne.. kawan2 aku kt luar uw nyanyi la bufdae song untuk aku..sedih n terharu giler ah..egt dorang da lupe bufdae aku 1 JULY 2010..sob2..shayang korang..

PeNgALAMaN SeLaMA 2 BuLAn~

1 comments






salam!!
hai semua!!
kabare?alhamdulillah,gue waras..
kangan bangat mau dgr kalian buat lawak..dan gue pasti menjadi penonton setia..:)))
skrg semua tgh sibuk menelaah..gue pula ada masa dlm 3-4 hari lg utk join kalian menelaah..
firstly,terima kasih ya kerna kamu semua sudi membaca entri sy..:D
mau cerita apa ya dong..haa...mau kongsi pengalaman sama kalian..pengalaman mengajar sekolah rendah..hoho..gue juga enggak nyangka deh,dpt peluang ini..tp syukur,salah satu cita2 gue udah tercapai..kerna masa gue cilik dulu,bila org tanya,"mau jd apa bila gede nanti?"
tiga jawapan dlm kepala gue,
1. doktor
2. guru
3. pilot
tp cita2 yg ketiga itu enggak bisa tercapai dong..huhu..awal2 udah direject..kui3..
tu la..slalu nonton tv dekat2 lg..haha..
hmm..selama dua bulan tu,gue ajar drjah 1 dan 2..
1 arif,1 bestari,2 arif dan 2 bestari..dan 6 bestari cuma extra class.. sempat juga gue rasain sambutan hari guru..best bangat deh..:))
bru gue rasa sendiri apa yg ckgu gue selalu bilang sama gue dulu..hoho..
hari pertama,gue "dibuli" sama pelajar gue sendiri..kuang3..
tp gue excited juga mau ngajar mereka..especially,drjh 1..
biasa la..mesti layan kerenah si cilik itu..:))
bila difikir kembali,apa yang dialami itu sama seperti zaman gue bersekolah dulu..
haha..
overall mmg best la sampai gue kangan juga mau ketemu sama mereka lagi..enjoy the pics ya..daa..


p/s:sorry la ye..ada slank indon sket..tgh tgk cite indon..hehe..
btw all the best dlm apa jua yang diceburi!!doakan kejayaan bersama..salam..:)




~salam sayang buat all 506 members..:))

acms gempak beb!!!

Saturday, July 3, 2010 7 comments
assalamualaikum w.b.t.

Just nk share what happened during our orientation days about 3 days ago....mse hari pendftran,tqah n syura dtng lmbat,,Dayah tnggu lama sangat2,dye skit perut tp xnk pi toilet sbb nk tnggu kami..cian2....n lastly,we got to stay together in the same HOUSE n same room...our HOUSEMATES are very nice,cutie2,mutie2,naungty2 a bit..hahaa..kami jgak dh discuss nk share duit beli dapur msk,peti ais,stove...besa ar,nk dekat Ramadhan dh kn....We are so grateful 4 having them in this beauty,fantastic n ellegant house..

SoB,sob..Kisahnya bermula apabila km di BULI oleh senior2 mse orentasi..yng pling teruk DAYAH n SYURA..Dorang satu group,...atas kesalahan orng lain(bdk mrsm tepeng)sbb dtng lmbt + SARIP n HAFIZUDDIN CLASS 18 X DTNG!!!First,Diorang kena rendam dlm kolam renang depan sume orng!!cian gler ar...dh le x reti berenang,..ish3,malu gler ae...second,petng tu plak,diorng kalah lg,n kena denda jgak..mse tu bru lps hujan rumput basah n lumpur,diorang kena golek2 atas tanah....kotor abis bju..maluuu.............next,mlm tue plak,dsebabkan salah SESEORANG tue,diorang kena LOMPAT POCONG depan sume orng n kena celek muka dngn TEPUNG CUCUR UDANG!!!!MALUUU..+ KOTOR.....Itulah citernye yng mnjadi pengalamn TERPAHIT setakat 3 hari kat cni di acms...

After orientation days,kitorang x disediakn mknn lngsung!!!so,lps ni ktorang nk kluar jalan2 cari makan..(arinie)bas acms bwk students pi QUEENS BAY,PENANG...tp ktorang x pi.....
Yng best Dayah dh start belajar ckp orng utara,,,huhuww,Atiqah Bangga gler...Penang Mari!!tp yng sedeynye dayah merosakkan loghat penang...sob,sob,,dye tmbh Q sume kat blkng prktaaan tue..ex:lenguh=lengaq,tido=tidoq,mndi=mandiq,lapar=lapaq....ish3..teruk tul>>but sometimes,we also practise to speak in english here!!!enjoy la....but our mission here,is to achieve all the requirements to fly next year (ireland),insya Allah....please pray 4 us here!!!